Jeřabinový sirup

rowan-409717_1280Použijeme bobule jedlého sladkoplodého jeřábu. Jeřabiny obsahují provitamin A a vitamin C. Sirup ředěný perlivou vodou trochu zvláštně ale výborně chutná, navíc dodá organismu potřebné vitamíny.

Ingredience: 600 gramů cukru, 0,5 litru jeřabinové šťávy.

Postup: jeřabiny pečlivě zbavíme stonků a pomocí odšťavňovače připravíme  šťávu. Šťávu z jeřabin dáme na plotnu, přidáme cukr, ten necháme rozpustit a vše dle potřeby svaříme do hustoty sirupu. Hotový sirup plníme do skleněných lahviček.

Jeřabinový sirup můžete chuťově obohatit šťávou z několika pomerančů, podle množství přidáme víc cukru. Použijete-li na jeřabiny odšťavňovač, můžete přidat ještě dvě tři čerstvé mrkve. Sirup pijeme zředěný vodou nebo sodovkou, rozhodně svou přírodní kvalitou nahradí ,,umělé“ ovocné kupované sirupy.

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho!Share on Facebook

Diskuze