Bylinkové kapsy se zelím a sýrem

apple-bags-200423_1920Křupavé kapsy z listového těsta se zelím a sýrem jsou výborné, vhodné jako večeře, případně, pokud upečeme malé šátečky, můžeme je podávat jako jednohubky k vínu nebo pivu. Kapsy se zelím se hodí jako doplněk k menu pro rodinné slavnosti nebo pohoštění pro návštěvu.

Budeme potřebovat: balíček listového těsta, balíček bílého kysaného zelí, 150 g sýru niva (případně jiný sýr dle chuti), 150 g anglické slaniny, 1 celé vejce, loupané mandle, sezamová semínka nebo kmín, pažitku či jiné zelené bylinky.

Postup: listové těsto rozválíme obvyklým způsobem na tenký plát, a nožem rozdělíme na stejně velké čtverce (velikost podle toho, jak velké šátečky nebo kapsy chceme vytvořit).

Kysané zelí dáme do síta, vymačkáme přebytečnou vodu, na prkýnku trochu překrájíme na menší kousky. Na každý čtverec listového těsta dáme kopičku kysaného zelí, kousek sýru niva, a pár kousků na kostičky pokrájené cheese-915964_1920anglické slaniny a dle chuti zelené bylinky. (Lze použít více druhů sýra a různě je kombinovat.)

Naplněné čtverce upravíme do tvaru šátečku tak, že přehneme protilehlé cípy, a vytvoříme trojúhelníky, které po okrajích lehce přimáčkneme vidličkou.

Rozšleháme celé vejce a kapsy jím potřeme mašlovačkou.

Poté je naskládáme na plech lehce potřený olejem, a posypeme tenkými plátky loupaných mandlí, kmínem nebo sezamovým semínkem.

Pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 min na 180%.

Eshop – INSPIRACE PRO SPOKOJENÝ ŽIVOT

Bylinkové kapsy se zelím a sýrem

Diskuze

error: Obsah je chráněn autorským zákonem.