Kapsy se zelím a sýrem

apple-bags-200423_1920Křupavé kapsy z listového těsta se zelím a sýrem jsou výborné, vhodné jako večeře, případně, pokud upečeme malé šátečky, můžeme je podávat jako jednohubky k vínu nebo pivu. Kapsy se zelím se hodí jako doplněk k menu pro rodinné slavnosti nebo pohoštění pro návštěvu.

Budeme potřebovat: balíček listového těsta, balíček bílého kysaného zelí, 150 g sýru niva (případně jiný sýr dle chuti), 150 g anglické slaniny, 1 celé vejce, loupané mandle, sezamová semínka nebo kmín.

Postup: listové těsto rozválíme obvyklým způsobem na tenký plát, a nožem rozdělíme na stejně velké čtverce (velikost podle toho, jak velké šátečky nebo kapsy chceme vytvořit). Kysané zelí dáme do síta a vymačkáme přebytečnou vodu, na prkýnku trochu překrájíme na menší kousky. Na každý čtverec listového těsta dáme kopičku kysaného zelí, kousek sýru niva, a pár kousků na kostičky pokrájené cheese-915964_1920anglické slaniny. (Lze použít více druhů sýra a různě je kombinovat.) Naplněné čtverce upravíme do tvaru šátečku tak, že přehneme protilehlé cípy, a vytvoříme trojúhelníky, které po okrajích lehce přimáčkneme vidličkou. Rozšleháme celé vejce a kapsy jím potřeme mašlovačkou.

Poté je naskládáme na plech lehce potřený olejem, a posypeme tenkými plátky loupaných mandlí, kmínem nebo sezamovým semínkem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 min na 180%.

psy

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho!Share on Facebook

Diskuze