Omáčka z granátových jablek

bazaar-775939_1280GRANÁTOVÉ JABLKO, Marhaník granátový, je posvátný strom uctívaný během židovských svátků. Granátová jablka obsahují velké množství vitamínu C, a řadu tělu prospěšných antioxidantů. Obsah těch nejdůležitějších antioxidačních látek je větší než v červeném víně a zeleném čaji. Šťáva z granátových jablek pomáhá léčit onemocnění dutiny ústní a žaludku.

Studená omáčka z granátových jablek a brusinek k pečenému kuřeti, (lahodná je i k jiným pokrmům)

Budeme potřebovat: 2 šálky čerstvé šťávy z granátových jablek, 1 šálek tekutého medu, strouhanou kůru z jednoho citronu, 3 šálky kompotových brusinek, zhruba půl šálku granátových semínek.

pomegranate-989551_1920Postup: Brusinky za stálého míchání podusíme na mírném plameni, zhruba pět minut. Přidáme med a granátovou šťávu, lehce prohřejeme, jen aby se ingredience dobře spojily. Nakonec přidáme jemně strouhanou citronovou kůru, nejlépe mletou, zahustíme granátovými semínky. Omáčku dobře promícháme a dáme vychladit. (Kůru citronu strouháme bez vnitřní bílé slupky, jinak by pokrm získal hořkou příchuť.)

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho!Share on Facebook

Diskuze