Pampeliškový med

dandelion-321759_1280-300x199Pampeliškový med má jemnou zvláštní chuť, je vhodný do teplého i studeného letního čaje. Je vhodný též k ochucení ovesných vloček nebo ovesné kaše.

Ingredience: Zhruba 200 pampeliškových květů (bez stopek a listů), 1 citron, 1 kg cukru, 1,5 l vody.

Postup: na pampelišky nalijeme  převařenou, vychlazenou vodu, přidáme celý pokrájený citron. corn-syrup-563796_1280Citron dobře omyjeme a k pampeliškám přidáme bez pecek. To celé necháme dvě hodiny odpočívat a potom přivedeme k varu, ihned odstavíme a necháme dvacet čtyři hodin stát pod pokličkou. Potom vše přecedíme přes plátno. Do výsledné tekutiny přidáme cukr a vaříme do zhoustnutí. Hotový med plníme ještě horký do menších sklenic a zavíčkujeme. Uchováváme v chladu.

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho!Share on Facebook

Diskuze