Pomerančový likér

butterfly-697873_1280-300x200Na tento likér použijeme pokud možno kůru z  ,,BIO“ pomeranče.

Budeme potřebovat: 6 bio pomerančů, jednu limetku, 0,5 kg cukru, hvězdičku badiánu, 1 litr lihoviny, 1 litr vody.

Postup: kůru z pomerančů dobře očistíme, zbavíme ji vnitřní bílé slupky, a nakrájíme na drobné proužky. Vložíme do přiměřeně velké (skleněné, porcelánové, kameninové) nádoby s uzávěrem. Přidáme lihovinu a šťávu vymačkanou ze šesti pomerančů a jedné limetky, hvězdičku badiánu. Nakonec přidáme cukr svařený ve vodě (vychlazený). Likér necháme zhruba jeden měsíc dozrát. Potom jej zcedíme a rozlijeme do lahví.

(Bílou vnitřní slupku pomeranče neopomeňte odstranit: je hořké chuti. Badián je chuti podobné lékořici, nemáte-li toto výrazné aroma rádi, použijte kousek vanilkového lusku.)

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho!Share on Facebook

Diskuze