Vitaminový zázvorový sirup

flower-985910_1920Zázvorový sirup užíváme po lžičkách jako vitamínový doplněk, vhodný pro děti i dospělé. Případně jím ochucujeme černý či zelený čaj.

Ingredience: čerstvý zázvorový oddenek, cukr.

Postup: větší zázvorový kořen očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou, není nutné zázvor loupat. Oddenek zázvoru nahrubo nastrouháme. Vezmeme příslušně velkou sklenici se šroubovacím uzávěrem a zázvor střídavě prokládáme vrstvu po vrstvě s cukrem. Sklenici naplníme a zavíčkujeme. Odložíme do tepla a necháme dva týdny stát ve tmě. Poté sirup propasírujeme přes husté sítko.

Křenový sirup: stejným způsobem připravíme sirup křenový. Křenový sirup užíváme jako vitamínový doplněk jednu lžičku denně.

Zázvor je aromatická, půvabná tropická bylina

Vyniká krásnými červenožlutými květy, které vydávají příjemnou vůni. Zázvor je považován za afrodiziakum, je kořením zvláštní ostré chuti, s kulinářskou historií již od starověké Číny, Indie, přes Řecko a Řím až do Mexika. V tradičním čínském lékařství je jednou z nejstarších, uctívaných léčivých rostlin.

 ginger-819694_1280

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho!Share on Facebook

Diskuze