Kouzelná pampeliška

dandelion-351591_1280Pampeliška je kouzelná už jen tím, kolika lidovými jmény se může pochlubit: lucernička, čertovo mléko, lví zub, dandelion, pumpelice, smetaník, kněží koruna, kačenec, hadí mlíčí. To je romantiky, na jednu ne zrovna milovanou ,,zahradní“ rostlinu! Nektar z pampeliškových květů je lahůdkou pro motýly. Mimo to je pampeliška sluneční rostlina, energeticky vibruje také s planetou Jupiter, živlem vzduchu a bohyní Hekaté. Kořen pampelišky, dobře usušený, Keltové přidávali do vonných kadidel, především na dušičky – keltský svátek Samhain. Pampeliškové kořeny přidáváme do kadidel určených k meditaci a myšlenkové očistě.

dandelion-140169_1280Pampelišku použijeme při rituálech na posílení sebevědomí

Také ke zklidnění rozbouřených emocí, a ke klidné vnitřní, duchovní koncentraci. Čaj z pampeliškových listů má čarodějné schopnosti, navozuje mentální soustředění před věštbou, především za úplňku. Pampeliška je zasvěcena bohyni Hekaté, kouzla tedy provádíme na přírodních rozcestích, křižovatkách tří nebo čtyř cest. Toužíte-li po splnění naléhavého přání, odeberte se za úplňku, nejlépe o půlnoci na místo, kde se křižují čtyři přírodní cesty. Koncentrujte se na vaše přání, potom foukněte do bílého pampeliškového osemení – do čtyř světových stran. Na křižovatce ponechte pro bohyni Hekaté obětinu, odejděte a již se neotáčejte.

button (11)

Pampeliškou můžeme dochutit zeleninové saláty

Zeleninové saláty: můžeme doplnit velmi chutnými, na vitamíny bohatými listy pampelišek, pokud však použijeme nenápadný fígl: pampelišku přikryjeme bedničkou, ve tmě narostou křehké bílé listy zbavené chuťově nepříjemných hořčin.

kvetomluva

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho!Share on Facebook

Diskuze