Domácí malinovka

food-50937_640Malinová šťáva, připravená za studena, je vitamínová bomba nejen pro malé mlsouny. Lahodnou a voňavou šťávu můžete připravit dětem namísto kupovaných ,,ovocných“ sirupů. V případě, že budete šťávu připravovat ve větším množství, je možné ji zavařit do litrových zavařovacích sklenic. Zavařujeme jen krátce, jen aby chytlo víčko.

Takto zavařenou malinovku před použitím přelijeme do karafy na sirup.

raspberries-215858_1280Ingredience: 2,5 kg čerstvých malin, 5 dkg kyseliny citronové, 2,5 kg cukru.

Postup: Maliny dáme nejlépe do porcelánové misky, přidáme kyselinu citronovou a zalijeme 1,5 litrem studené převařené vody. Nádobu přikryjeme a necháme stát, za občasného promíchání, do druhého dne. Druhý den hmotu slijeme přes plátno. Dostaneme asi 2,5 kg ovocné šťávy, do které přidáme připravený cukr a za občasného míchání necháme pomalu rozpustit. Malinovou šťávu rozlijeme do připravených, vroucí vodou vypláchnutých sklenic se šroubovacím uzávěrem, pokud možno samozřejmě skleněných (ne plastových). Šťávu uchováme v chladu.

Líbí se Vám článek? Sdílejte ho!Share on Facebook

Diskuze