2024 – rok štěstí, štědrosti, nečekaných překvapení i extrémů, rok dřevěného Draka

Příští rok nás podle čínského lunárního kalendáře čeká rok dřevěného Draka. Informace, které nás pozvednou na duchu, souvisí s tím, že Drak je symbolem statečného, udatného a hrdinského srdce. Také moudrosti a transformace. Okouzlující, mocný a krásný Drak je ztělesněním jangové energie, představuje element ohně. Mocný dračí oheň představuje pravdu a světlo, zviditelňuje světlo v pravdě. Dračí světlo odhání šedivá mračna z prostoru mezi nebem a zemí. Dračí světlo souvisí se svítáním, energie Draka nejvíce působí mezi sedmou a devátou hodinou ranní. Nejsilnějším dračím obdobím je jaro a měsíc duben, což představuje plodnost, hojnost, růst a štěstí.

Mocná energie Draka bude působit od 10. 2. 2024 do 28. 1. 2025

Rok 2024 bude pod vládou dřevěného „šťastného nebo štědrého“ Draka, dřevo je jeho stálým prvkem. Po roce vodního Zajíce pocítíme nástup dračí energie vcelku razantně. Nastane konec nenápadného vyčkávání a kličkování, konec spoléhání se na přehnané nebo svůdné emotivní a citové projevy. V roce Draka, který je v neustálém pohybu, budeme překypovat energií, využijeme příhodný čas uskutečnit odkládané změny. Drak nám vnese energii do žil, ožije naše vitalita i chuť něco tvořit, budovat, rozjíždět odvážné projekty, rozšiřovat majetek. Každý, kdo v roce Zajíce odkládal plnění důležitých úkolů, každý, kdo svou nechuť něco dělat proměnil v chronickou, a psychicky náročné práce odkládal na později, se bude muset v roce Draka pěkně otáčet. Oddych a zahálení, které se proměnilo v pocit blažené vícerozměrnosti se opět zúží na pevné cíle.

Příchozí dračí energie bude tak mocná, že leckdo zapomene na obezřetnost, na trpělivost, možná i na správný okamžik a rozjede odvážné projekty. Srdce mnohých nadšenců pro nové věci se projeví velkoryse, velkomyslně, nadšeně, energicky i statečně. Možná i výstředně a excentricky. Energie myšlenek a nových nápadů bude dynamická a pulsující nadšením, jen bude nutné vše dobře zvažovat, neunáhlit se a nikam se neřítit jako rozjetý vlak. Opravdoví dravci budou překračovat meze opatrnosti a budou se rozhodovat pro „vysokou hru“ a riskantní počiny ve smyslu – všechno anebo nic. Mnohé události mohou přerůst do obrovských rozměrů, neboť duch Draka se bude projevovat nezkrotně a nezdolně, převážně ve smyslu udatnosti, statečnosti a hrdinství. Ohnivá energie Draka bude tlumená elementem dřeva, a tím i výbušnost a vznětlivost. Rozhodně se nemíchejme do cizích sporů, určitě nám nebude stát za to zabývat se něčím, co nám nic nepřináší.

Starost o finanční zabezpečení, investice, podnikání, obchody, produktivita a splácení úvěrů bude plynout dobře, leckdy až překvapivě snadno. V silném průvanu mocných energií se nebude dařit skrblíkům, obracení každého haléře v kapse se může nakonec proměnit ve špatnou investici nebo jinou materiální ztrátu. Přesto obecné varování spočívá v uvědomění, zda nevědomky nepřeceníme své síly a schopnosti. Bude třeba ohlídat si „má dáti – dal“, zbytečně nerozhazovat. V roce Draka vsaďte na kvalitu, inovace, pestrost, originalitu. Také na domácí kuchyni a podporu lokálních surovin, farmářských plodin a rukodělných výrobků.

Rok dřevěného Draka může být plodný a požehnaný v mnoha směrech, včetně rozhodnutí pro vstup do manželství, úspěšného plánování rodičovství, stavění základů pro rodinná sídla, sázení stromů. Může být také plný překvapení. Dračí požehnání je ale platné pro vše a pro každého, takže co kdo zaseje, to také v roce Draka sklidí. Proto před každým učiněným krokem mysleme na dobu zúčtování, na vesmírné zrcadlení, na splátky za chyby a přešlapy, kterých se dopustíme. Dračí energie nebude nikoho šetřit, všem vyměří stejně a po právu, svým silným vlivem umocní následky jak dobrých, tak nedobrých činů. Stejně tak významný bude osobní růst a duchovní, spirituální rozvoj, kreativita, přísun nové inspirace a prosperita. Tam, kde to dosud nebylo vidět se projeví sklony k megalomanství nebo fanatismu, nadmutost pýchou nebo silný egoismus.

V roce Draka se mohou přírodní energie projevovat v mohutných vlnách a neobyčejných přírodních úkazech. Dračí energie bude citelná také ve společenských revolučních událostech. Pokud má v roce Draka pršet, bude pršet vydatně, pokud má být teplo, může být spalující, elektrizující bouřky intenzivní a kroupy nadprůměrných velikostí. Energie Draka sice dává věci do pořádku, ale nebere si přitom servítky. Přestože se mnohé věci budou jevit jako překotné, úkolem Draka je dávat do pořádku vše, co je chaotické a nestabilní. V osobních záležitostech můžeme občas prožít napětí vyvolané vnitřní bouří, mnozí z nás se také rozhodnou opustit životní styl svázaný s materialismem. Čím větší bude mezi lidmi panovat nevyzpytatelná náladovost, výbušnost nebo agresivita, tím více nevyzpytatelné bude i bouřkové nebe. Ve světských věcech se po celém světě může projevovat fanatické nadšení, velké a mnohdy až výbušné vášně, protesty proti nespravedlnosti, různým omezením a útisku. Světem se v tomto roce převalí množství výrazných změn, dočkáme se i přelomových událostí.

Symboly chaosu jsou temnota, drak a had, vodní masy, prvopočáteční oceán

Jeskyně jsou symbolickými skrýšemi draků. Země je protkaná energetickými liniemi, dračími žílami. Mimoto drak symbolizuje nižší, pudovou živočišnost skrytou uvnitř člověka. V krétské mytologii můžeme najít tvora s tělem napůl lidským a napůl zvířecím – Minotaurus je bájná nestvůra, předchůdce draka. Živil se pannami. V nejedné světové pohádce je drakovi obětována princezna – panna – čistá duše. Unesení drakem symbolizuje ztrátu nevinnosti, ze spirituálního pohledu mystickou smrt. Panna je symbolem neposkvrněnosti a duchovní čistoty, jakéhosi rajského stavu. S tím souvisí, že pouze probuzené ego, uvědomující si čistotu duše, může svobodně rozvíjet mimosmyslové, magické schopnosti.

INSPIRACE – nová eKniha „Tvořivá esence vědomého bytí – vnitřní svět myšlenek“

Scéna prince zachraňujícího královskou dceru, princeznu pannu před drakem představuje vnitřní boj člověka se sebou sama, odkazuje ke slovu spasit, což znamená prospět sám sobě, sjednotit se s vlastní duší. Zachránit sám sebe a naplnit svůj život vnitřním poznáním. Dračím ohněm zažehnout ohnisko vědomé existence, ohnisko vůle pro vědomé bytí. Princ nebo rytíř se sám rozhoduje, zda princeznu vysvobodí z dračích spárů a zachrání. Užívat svobodné vůle znamená, že člověk, kterého se dotýká paprsek stvoření, může do své každodenní jedinečnosti přijmout vnitřní tvořivou sílu, tvořivou celistvost, ale může ji také odmítnout. Přijmout z duše prosté poznání znamená, přijmout jednotu polarity Universa, poznat mužskou a ženskou principiální sílu, poznat protiklady, plus a mínus tvořivé vesmírné síly. Dračí oheň představuje ohnivou vnitřní sílu, horlivost a nedočkavost. Pokud se vnitřní proměna nezdaří, například kvůli ukvapenosti nebo přílišné horlivosti, vnitřní oheň může „strávit sám sebe“, a snaha o duchovní transformaci se může proměnit v obláček páry.

Během zatmění nebeských těles je to nebeský Drak, kdo pohlcuje transformovanou energii Slunce nebo Měsíce

Vesmírná inteligence je nazývána Nebeský Drak. A nejedná se pouze o měsíční dráhu, jenž ve své neměnné pravidelnosti přetíná ekliptiku v „dračí hlavě“ a v „dračím ocase“. Nebeský Drak vládne Universu, je inteligencí skrytou v srdci člověka, ve zvěrokruhu a dvanácti měsících v roce. Nebeská inteligence dala vstoupit dvaadvaceti písmenům do vzduchu, do vody, do země, do ohně. Oheň aktivoval sílu písmen v planetách a odtud se rozšířila na dvanáct nebeských znamení. Nebeská inteligence vložila dvaadvacet písmen člověku na jazyk a svou velkolepost vyjádřila ve spojení písmen a čísel, toto spojení vytváří (zmaterializované) vesmírné ideje v jejich nejušlechtilejším a nejširším smyslu.

Během zatmění Měsíce nebeský Drak do své hlavy nasává jemnohmotné energie, které vanou z obrazů zatmění. Souhvězdí Draka neboli dračí hlava absorbuje energii i hmotu vyžadující transformaci. A dračí ocas naopak uvolňuje transformovanou, proměněnou neboli metabolizovanou energii i hmotu zpět do prostoru. Draci a saně jsou mýtickým symbolem nicoty, pomíjivosti, a také negativní energie svárů, lží a marných bojů.

V souvislosti se vším, co představuje drak je zajímavý pojem vandrák

Takže v příštím roce dbejme na rozumná rozhodnutí, ať se z nás nestanou zpustlý tuláci. Dávejme si také pozor na podivná individua, vagabundy a pobudy. Buďme krásní jako draci, dbejme na eleganci, nechoďme neupravení, špinaví, otrhaní jako vandráci. Něco jiného ovšem je, pokud máte duši vandráka a vytříbený osobní styl, potom si s trampským batohem do nepohody na zádech a s kytarou v ruce užívejte toulek a vandrování nádhernou krajinou, kouzelnou přírodou. Takže buďme pozorní, energie v roce Draka mohou být kouzelné, můžeme potkat podivného pocestného, který nás požádá o radu nebo kousek chleba, nikdy si nemůžeme být jistí, zda se v převlečení za vandráka neskrývá kouzelný dědeček. Slovo drak se odráží také v pojmu drakonický – přísný.

Drak bývá častým námětem tetování, a když už si někdo tetování pořídí, měl by vždy znát význam symbolu, který má na těle. Dračí síla spočívá v přijímání vědomostí, v paměti, (ve vzpomínkách) a v osobní zkušenosti. A v umění ve správném čase a na správném místě tu kterou vědomost, informaci či vzpomínku správně využít. Dračí energie ochraňuje a dává sílu pro změnu, ovládá moudrost a rozhodnost, přináší štěstí. Poklady ukryté v jeskyních (v podvědomí), které drak pečlivě opatruje, jsou v hlubším pochopení poklady duchovní. Drak představuje živel ohně, je atributem Archanděla Michaela. Ale je pánem nebe stejně jako země, vyzná se v podsvětí, ovládá také živlové energie vody a vzduchu.

Rok Draka a kolektivní vědomí ovlivní planeta Pluto

V březnu 2023 opustil Saturn znamení Vodnáře, přesunul se do znamení Ryb. V Rybách bude Saturn po dlouhou dobu ovlivňovat záležitosti odcházejícího věku Ryb. Do znamení Vodnáře v roce 2023 nakrátko vstoupil Pluto, ten se v tomto znamení usadí příští rok na jaře a bude ve Vodnáři od roku 2024 panovat příštích dvacet let. Planety působí na mentální a duševní klima našich životů. Pluto dohlíží, aby nic nezůstalo zapomenuto nebo skryto, ptá se „proč“ a „jak“. Ptá se, co je na našich záměrech významné a důležité, jaké vlivy a okolnosti významně zvyšují nebo snižují pravděpodobnost jejich dosažení. Duch planetárního času ožívá specifickou duchovní energii, která dominuje během daného planetárního období. Může být interpretována jako klíč k pochopení, jaká témata jsou během tohoto období relevantní, jaká jsou potenciální rizika nebo příležitosti, které s sebou nese, a jak může být tato energie nejlépe využita v každodenním životě.

♥∗★∗・:*:・∗☆♥ ∗・:*:・∗★・∗・:∗・:*:・∗★∗・♥*:・∗★∗・:*:・∗☆♥ ∗・:*:・∗★・∗・:∗・*:・∗★∗♥

Související články: Fenomén tvůrčí dračí energie aneb proč v sobě nesmíme zabít Draka, Symbolika hada a okřídleného draka, Ohnivý meč představuje probuzení vnitřní síly

PŘEJETE SI PODPOŘIT PROVOZ WEBOVÝCH STRÁNEK FORMOU FINANČNÍHO DARU?

Zdroj fotografií: Pixabay.com

Diskuze


PŘEJETE SI PODPOŘIT PROVOZ WEBOVÝCH STRÁNEK FORMOU FINANČNÍHO DARU?